Galéria

Képek

Belépés
 

Kedvezményes belépők

Szt. Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

Cím: 6782 Mórahalom, Szent László park 4.

Időtartama: igény szerint Ajánlott létszám: min. 15 fő

Az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő egyre szélesebbre tárja kapuit. A fürdő széleskörű gyógy- és wellness szolgáltatásaival, fedett és szabadtéri élménymedencéivel, 10.000 m2-es parkosított zöldfelületével közel 1,5 hektáros területen helyezkedik el, mely nem csupán a gyógyulni, hanem a kikapcsolódni, pihenni, valamint a sportolni vágyok igényeit is maximálisan kielégíti. A nyári időszakban 21 medence áll a vendégek rendelkezésére, a téli hónapokban 16 medencében (2 szabadtéri és 14 fedett medence) gyógyulhatnak a vendégek. Öt medencénkben korszerű vízforgató-berendezés üzemel. A teljesen újjáépített főépületben különböző gyógyászati szolgáltatások elvégzésére alkalmas kezelőhelyiségek, további gyógymedencék várják az idelátogatókat. Az újonnan átadott Gyermekfürdő és Szaunavilág országosan is egyedülálló szaunaparkja (összesen 11 szauna és a hozzá tartozó relax medencetér) tökéletes kikapcsolódást nyújt az egész családnak.

 

Szegedi Vadaspark

Cím: 6725 Szeged, Cserepes sor 47.

Időtartama: igény szerint Ajánlott létszám: min. 20 fő

A Szegedi Vadaspark a mintegy 44 hektáros, zömmel természetes erdő borította területén nagyjából földrészenként csoportosítva mutatja be állatait. A vadaspark nevét gazdag Dél-Amerika bemutatója, illetve az itt elért tenyészeredmények tették nemzetközi szinten is ismertté. Ezen a területen sétálva olyan érzése lehet a látogatónak, mintha a szabad természetben sétálna, és ott pillanthatná meg a különleges állatvilágot. A vadaspark a karmosmajmok tenyésztésével érte el a legjobb eredményeket, így ezek a kistestű főemlősök két épületben is helyet kaptak. A Trópusi ház külső ketrecsorán közönséges selyemmajmok, aranykezű tamarinok, Liszt-majmocskák és ugrótamarinok képviselik a karmosmajmokat. Rajtuk kívül azonban éji majmot, a ragadozók közé tartozó farksodrót, fehérarcú sátánmajmokat, valamint utóbbiakkal együtt élő arany agutikat is láthatunk.

 

Szegedi Füvészkert

Cím: 6726 Szeged, Lövölde u. 42.

Időtartama: igény szerint

Ajánlott létszám: min. 20 fő

Mi is az a füvészkert? Hosszú távon fenntartott, tudományos alapon összeállított növények gyűjteménye, ahol a növények eredete és rendszertani hovatartozása jól dokumentált és a növények megfelelő jelöléssel vannak ellátva, folyamatos a növények megfigyelése, ellenőrzése. A füvészkertben oktatás és kutatás folyik. A füvészkert kapcsolatot tart és magcserét folytat más füvészkertekkel és arborétumokkal. A füvészkert részt vesz a növényi sokféleség megőrzésében. A füvészkerti gyűjtemény nyilvános, folyamatosan látogatható.

 

Röszkei Paprika Park ( Üzem és Múzeum )

Cím:  Röszke, II. ker 50/b.

Időtartama: igény szerint

Ajánlott létszám: Min. 10 fő, Max. 40 fő

A szegedi fűszerpaprika termelő tájkörzet szívében, Röszkén (Szegedtől és Mórahalomtól 10 km-re) található Parkban üzem és múzeum működik, ahol:

- a fűszerpaprika szárító és őrlő üzem működés közben tekinthető meg,

- múzeumunkban bemutatjuk a fűszerpaprika származását, felhasználását és értékeit, a hagyományos és modern feldolgozás technológiáját és eszközeit, a magvetéstől az őrlemény előállításáig, a paprika-kutatás történetét, paprikás hagyományainkat – mindezt sok humorral fűszerezve,

- a múzeumban friss őrleményt és paprikás ajándéktárgyakat lehet vásárolni.

 

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy korábbi partnerünk a zákányszéki Madárkert a Dunántúlra költözött, oda sajnos már nem áll módunkban kedvezményes jegyet biztosítani!

 

 

 


angolEnglish

furdo

iskola

iskola

furdo

furdo

zoo

zoo

footer