Galéria

Képek

Belépés
 

Kézműves foglalkozások
Természetes anyagok felhasználása
Kézműves foglalkozásaink legnagyobb eredménye mindig a sikerélmény. Az érzés, hogy „meg tudtuk csinálni”, és hogy mennyi mindent tanultunk belőle. Gyakorlatilag bebizonyosodott, hogy minden korosztály rendkívül szívesen munkálkodik, melyhez a hátteret mi biztosítjuk. Népi játékok ( pl. csülközés) színesítik a foglalkozás időtartamát.
Használunk:  - Kukorica részei (csuhé, csutka, csuma), nád, gyékény, fenyőfa termése (toboz), lepényfa termése (gledícsia), galagonya, dióhéj, makk, gesztenye, kőrisfa termése, juharfa termése, nőszirom termése, selyemkóró termése stb.
Időtartama: 2 óra Költsége: 300 Ft / fő, de minimálisan 9.000 Ft /csoport

Nemezelés

A gyapjú – vagyis a juh szőrköntöse – nedvesség és nyomkodás hatására, minden kötőanyag nélkül nemezzé áll össze. Nemezelni nem lehet gyorsan. Tanulhatók a foglalkozás során:

- van mit tanulnunk az ősöktől
- lassan, türelmesen is lehet dolgozni
- egyszerű anyagokból minden szükséges holmi elkészíthető
- talán nem is biztos, hogy mindenre szükségünk van abból,amit a reklámok kínálnak
Kézműves foglalkozásaink legnagyobb eredménye mindig a sikerélmény. Az érzés, hogy „meg tudtuk csinálni”, és hogy mennyi mindent tanultunk belőle. Gyakorlatilag bebizonyosodott, hogy minden korosztály rendkívül szívesen munkálkodik, melyhez a hátteret mi biztosítjuk. Nemezlabda készítése:
Időtartama: 2 óra Költsége: 500 Ft / fő, de minimálisan 15.000 Ft /csoport
Ajánlott létszám: max. 30 fő/ foglalkozás
Kosárfonás
A kosárfonás alapanyaga a fűzvessző, amelyet zöldvesszőből állítanak elő. A zöldvesszők táblákban nőnek. Termesztése dugványozással történik. A harmadik év után válik jó felhasználhatóvá, de 10-12 év után lesz nagyon jó minőségű. A vesszőt learatják, kévékbe kötik, majd a válogatás után eltávolítják az idegen anyagokat, és méret szerint osztályozzák. A legrövidebb 60 cm, a leghosszabb pedig 240 cm hosszú. Egy kosár készítésének menete: Először mindig a kosárfenék készül el, majd 32 oldalkarót helyez be a fenékbe, mely az alapváza a kosárnak. Az aljától indulva folyamatosan vesszőgyűrűket helyez egymásra, és a berakás során folyamatosan formálja is őket.
Kézműves foglalkozásaink legnagyobb eredménye mindig a sikerélmény. Az érzés, hogy „meg tudtuk csinálni”, és hogy mennyi mindent tanultunk belőle. Gyakorlatilag bebizonyosodott, hogy minden korosztály rendkívül szívesen munkálkodik, melyhez a hátteret mi biztosítjuk.
Időtartama: 3 óra Költsége: 600 Ft / fő, de minimálisan 18.000 Ft /csoport
Ajánlott létszám: max. 20 fő/ foglalkozás
 


angolEnglish

furdo

iskola

iskola

furdo

furdo

zoo

zoo

footer